Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  One Night Gallery expune în premieră la Oradea
one night gallery

One Night Gallery expune în premieră la Oradea

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, va expune în premieră la Oradea pe 1 octombrie. Prima ediție din capitala regiunii Crișana este cea cu numărul 22 la nivel național și va avea loc la Cetatea Oradea, între orele 19:30 și 23:00.

Artiștii acestei ediții sunt Les Ateliers Nomad, studio care vor transforma celebrul monument arhitectonic din secolul XIV într-un spațiu al explorării, jocului și interacțiunii, datorită instalațiilor de artă realizate.

Șapte instalații artistice imersive

Vor fi prezentate în cadrul evenimentului șapte instalații artistice imersive:

Show de video mapping interactiv, în interiorul cetății Oradea, pe fațada clădirii G. Vor fi integrate două momente de live performance, care vor îmbina dansul contemporan și new media art. Artista va purta un costum cu senzori de mișcare ce va prelua mișcările de dans și la va transpune în efecte vizuale în cadrul proiecției. Interacțiunea se adresează de asemenea și publicului, iar vizitatorii vor putea influența anumite elemente vizuale printr-un panou de control. Cele două momente de dans contemporan vor avea loc între orele 20:30 și 20:45 și între 21:45 și 22:00.

one night gallery2

VR journey, o experiență care poate fi experimentată cu ochelarii de realitate virtuală și crează o călătorie într-un univers paralel.

Spectral Self, o instalație video interactivă ce invită publicul să creeze noi forme vizuale prin mișcările corpului.

DJ hotspot – animații interactive ce sunt influențate de ritmul muzicii – Instalație amplificată de glo

Interactive Lightroom, un spectacol coregrafiat de lumini, unde fiecare vizitator va putea dirija jocul de lumini prin mișcările corpului.

one night gallery1

Smoke Projection Tensions: o instalație de lumini și fum, cu proiecții volumetrice.

Frames: tablouri ce prind viață prin animații 3D, pe care publicul le va putea controla printr-un senzor de mișcare influențând culorile și textura.

Instalațiile de new media art și intervențiile artistice pot fi admirate în zona amfiteatrului Bethlen, atât în aer liber, cât și în interiorul corpului F . De asemenea, pe o parte a zidului cetății, aproape de intrarea principală va fi proiectată o animație realizată special pentru această ediție.

Realitate augmentată

Vizitatorii pot intra pe pagina de Instagram a One Night Gallery, la secțiunea filtre, și pot face experimente cu realitatea augmentată, printr-un filtru realizat special pentru această ediție. O colaborare cu artistul digital Alex Dohotaru.

Aceasta este cea de-a treia ediție One Night Gallery din 2022, prima având loc în București, pe 18 iunie, iar cea de-a doua la Constanța, pe 30 iulie.