Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Opera lui Yves Saint Laurent – celebrată în şase muzee pariziene

Opera lui Yves Saint Laurent – celebrată în şase muzee pariziene

Expoziţiile sunt deschise sâmbătă, când se împlinesc 60 de ani de la primul show al marelui designer, arată cei de la Centre Pompidou. Această manifestare aniversară are un format original, care va fi prezentat la Centre Pompidou, Paris Museum of Modern Art, Luvru, Musée d’Orsay, Muzeul “Picasso” şi Muzeul “Yves Saint Laurent”.

Manifestarea are ca scop să evidenţieze continuitatea şi unitatea legăturilor pe care designerul le-a creat cu arta şi cu operele expuse în instituţiile publice de cultură.

Evenimentul de la Pompidou arată un Yves Saint Laurent profund conectat la contemporaneitate, martor al schimbărilor artistice din secolul XX. Dialogurile şi prezentările sunt realizate pentru a da substanţă cuvintelor designerului: “Îmi plac şi alţi pictori, dar cei pe care i-am ales sunt aproape de creaţia mea, de aceea m-am raportat la ei: Mondrian, desigur, care a fost primul de care am îndrăznit să mă apropii şi a cărui rigoare nu a încetat să mă farmece, dar şi Matisse, Braque, Picasso, Bonnard şi Léger. Cum aş fi putut rezista Pop Art-ului, care a fost expresia tinereţii mele?”.

Expoziţiile pot fi admirate până la jumătatea lunii mai.

Credit foto: H5 via Centre Pompidou