Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Ovidiu Toader, reprezentat de Catinca Tabacaru Gallery, expune la Berlin
ovidiu toader

Ovidiu Toader, reprezentat de Catinca Tabacaru Gallery, expune la Berlin

Artistul Ovidiu Toader, reprezentat mai nou de Catinca Tabacaru Gallery, expune un corp amplu de lucrări noi special concepute pentru a fi prezentate la [Ceci n’est pas une] Gallery din Berlin în perioada 26 aprilie – 30 iunie.

Practica lui Ovidiu Toader pornește de la sculptură și se desfășoară în instalație, desen și narațiune speculativă. Lumile sale noi încearcă să traducă ipoteze ale evoluției pământești și ale universului infinit.

Ovidiu Toader a avut prima expoziție personală cu Galeria Catinca Tabacaru din București în 2023. În prezent, lucrările lui fac parte din expoziția de grup „Gardening Lessons. 10 Tips for an organic garden”, curatoriată de Ami Barak pentru Fundația Art Encounters din Timișoara și deschisă până la 11 mai.

Viitoarea sa expoziție personală, „The Whole Universe is Crammed into Your Body”, curatoriată de Ioana Mandeal pentru Institutul Cultural Român, va fi vernisată săptămâna aceasta la Berlin. În toamna anului 2025, Toader va organiza o importantă expoziție personală în Reggio Emilia (Italia), la Colecția Maramotti, care a achiziționat recent o amplă instalație cu lucrările sale.

Ovidiu Toader (n. 1991, Brașov) trăiește și lucrează în București. Lucrările lui se raportează la evenimente globale actuale, dar se angajează în același timp în narațiuni antropologice și teorii alternative, trecând cu ușurință de la gândirea poetică, conceptuală, la observația științifică. Concepute ca instalații imersive, proiectele lui funcționează după propriile legi narative și temporale, colonizând întregul spațiu expozițional. Vocabularul său vizual se exprimă printr-o debordantă originalitate și claritate formală, combinând elemente industriale și organice cu sculpturi și materie vie – mai exact, apă.