Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima expoziție personală a lui Ovidiu Toader la Galeria Catinca Tăbăcaru
ovidiu toader

Prima expoziție personală a lui Ovidiu Toader la Galeria Catinca Tăbăcaru

Prima expoziție personală a artistului Ovidiu Toader la Galeria Catinca Tăbăcaru din București va fi deschisă pe 26 aprilie. „In Another Life I was a Stone” este curatoriată de Daria Nedelcu.

Interesul lui Ovidiu Toader pentru heterotopii domină scena din „In Another Life I was a Stone”. Un mediu steril amintește de laboratorul futurist unde tehnologia intersectează gândirea magică. Entități plantoide, realizate din forme de metal suflate, par a fi înghețate în plină mișcare, în timp ce studiază rămășițele unui trecut nedefinit, pus în scenă pe o masă de lucru umanoidă din sticlă. Acestea sunt martorele unui eveniment suspendat în timp, privind în jos la o colecție de pietre care servesc drept subiect de analiză și decodificare. Instalația funcționează ca o dioramă, încadrând o situație în care ambiguitatea persistă, iar corpul privitorului este plasat într-o relație inconfortabilă cu obiectele și acțiunile din jurul său. Toader își propune să reflecteze critic și creativ în legătură cu un prezent problematic care poate fi citit în cheie colectivă.

Ovidiu Toader (n. 1991, România) este interesat de memoria colectivă, explorând spațiul și timpul folosindu-se de amintiri personale sau istorice.

Expoziția lui Ovidiu Toader va fi vernisată odată cu prima expoziție a artistei Ioana Stanca la Galeria Catinca Tăbăcaru, „it will not be simple, it will not be long”.