Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Pălării inspirate de celebre tablouri spaniole și hispano-americane, expuse la București

Pălării inspirate de celebre tablouri spaniole și hispano-americane, expuse la București

Șaisprezece pălării inspirate de tot atâtea picturi celebre spaniole, create de unii ca Joaquín Sorolla, Francisco Goya, Miquel Barceló și Frida Kahlo, vor fi expuse în perioada 16 septembrie – 10 octombrie la Institutul Cervantes din București.

Create de designerul Cosmina Nicolescu, aceste accesorii reprezintă un tip inedit de interacțiune cu picturi semnate de artiști spanioli și hispano-americani.

Expoziția, reunită sub motto-ul „Pălăria spaniolăși găzduită în sala de expoziții a Institutului Cervantes va fi vernisată în prezența autoarei.

Cele 16 pălării imaginate de Cosmina Nicolescu invită publicul la o călătorie atipică în istoria picturii spaniole și a țărilor de limbă spaniolă, în care îi va redescoperi pe Joaquín Sorolla, Ricardo Balaca, Alonso Sánchez Coello, Claudio Coello, Francisco Goya, Adelardo Covarsí, Pablo Picasso, Francisco Zurbarán, Raimundo de Madrazo, Antonio Berni, Miquel Barceló, Carmelo Fernández, Frida Kahlo, Remedios Varo și Diego Velásquez.

Designerul a abordat acest element vestimentar din perspectiva de obiect pictorial: parte dintr-o capodoperă și o formă de expresie artistică. Au fost alese câteva pălării ilustrate în picturi în care rolul acestora are o încărcătură mai mare decât cel superficial de obiect doar uneori folositor.

Conceptul pe care îl propune designerul pornește de la ideea că „pălăria reprezintă mai mult decât un simplu accesoriu, fiind o notă personală care întregește personalitatea celui care o poartă și prin care, la o privire mai atentă, se pot citi timiditatea, emoția, respectul, politețea rece, dorința de a seduce, nerăbdarea sau pedanteria”.

Mai multe detalii, pe blogs.cervantes.es