Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Patrimoniul unei galerii de artă din București, scos la vânzare
constion

Patrimoniul unei galerii de artă din București, scos la vânzare

Mai mult de 200 de lucrări de artă ce reprezintă patrimoniul unei galerii bucureștene vor fi scoase la vânzare pe 14 iulie.

Licitația va avea loc online, pe artmark.ro, și prin telefon, iar cel mai valoros lot este „Natură statică cu vas cu iriși” (1958), de Horia Bernea, care a primit o estimare de 1.500 – 2.500 de euro.

bernea, natura statica cu vas cu irisi

Cel mai accesibil lot este „Casa profesorului de muzică”, ulei pe carton cu dimensiuni de 6,5 x 12 cm semnat de Constion (Constantin Ionescu), care a fost estimat la 100 – 200 de euro.

Vor mai fi vândute opere ale maeștrilor Theodor Pallady, Samuel Mutzner, Nicolae Vermont, Octav Băncilă și Rudolf Schweitzer-Cumpăna, ori lucrări din repertoriul european semnate de Rudolf Negely și Janos Czencz.

Peisaje marine și urbane, portrete, naturi statice, nuduri ori scene de gen, care, în premieră, nu au rezervă de preț, sunt licitate alături de câteva sculpturi.

Credit foto: artmark.ro