Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Patti Smith și Soundwalk Collective, la Centrul Pompidou
evidence, centre pompidou

Patti Smith și Soundwalk Collective, la Centrul Pompidou

Concepută de Patti Smith și Soundwalk Collective, expoziția „Evidence” este un montaj audio și vizual care traversează opera lui Arthur Rimbaud, Antonin Artaud și René Daumal în călătoriile lor spre noi orizonturi.

O odă către o lume fără frontiere, o reflecție contemporană asupra infinitului și universalului și o căutare spirituală a unității ca prezență vie și dătătoare de viață, este descrierea făcută de reprezentanții Centrului Pompidou.

Stimulată de aceste călătorii metafizice, compoziția muzicală și sonoră „Perfect Vision” este punctul de plecare pentru această nouă expoziție multidisciplinară pe care Soundwalk Collective și Patti Smith au conceput-o special pentru Centre Pompidou.

„Evidence” ghidează publicul printr-o vastă instalație exploratorie compusă din peisaje sonore, filme, lucrări site-specific, obiecte, arhive și documente colectate în timpul călătoriilor lor sau din colecția personală a lui Patti Smith, din colecțiile MoMA și Centre Pompidou, ca o mărturie a existenței acestor poeți și a inspirației lor, oferind o adevărată imersiune în spiritul și arta lor.

În expoziție apar Abel Ferrara, Anoushka Shankar, Brian Eno, Charlotte Gainsbourg, Charlotte Rampling, Clorinda Palma Bustillos “Sewa”, Gael García Bernal, Jim Jarmusch, Kaitlyn Aurelia Smith, Laraaji, Lucrecia Dalt, Martin Chávez Ramírez “Makawi”, Melvil Poupaud, Mulatu Astatke, Philip Glass, Tenzin Choegyal, Sufi Group of Sheikh Ibrahim și Werner Herzog.

Inițial deschisă până la finalul lunii ianuarie, săptămâna aceasta a fost anunțat că expoziția poate fi vizitată până pe 6 martie 2023.