Peisaje de Vadim Crețu, la Muzeul de Artă Brașov
Peisaje pictate de artistul Vadim Crețu vor fi expuse sub numele „Grădini misterioase” la Muzeul de Artă Brașov.
Expoziția, al cărei curator este dr. Radu Popica, istoric de artă și manager al muzeului, va fi vernisată pe 13 mai, la ora 14:00. Invitat special va fi istoricul de artă dr. Iulia Mesea, muzeograf la Muzeul Național Brukenthal.
„Grădini misterioase” va putea fi vizitată până pe 3 iulie, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.
Curatorul dr. Radu Popica a oferit câteva detalii despre operele din expoziție: „Vegetația luxuriantă invadează în întregime câmpul pictural, explozia sa, de vitalitate debordantă, fascinantă, fiind pusă în valoare de cromatica exuberantă și tușele rapide, vivace”.
Vadim Crețu, discipol al lui Ștefan Câlția
Originar din Republica Moldova, artistul Vadim Crețu s-a format la București sub îndrumarea maestrului Ştefan Câlţia, dar și-a croit propriul traseu artistic și s-a remarcat în arta contemporană românească cu o îmbinare între clasic și abstract.
Născut în 1970, în Bălți (Republica Moldova), a urmat cursurile Academiei de Artă București, 1990 – 1996, la clasa profesorului Ștefan Câlția. A primit burse de studiu în Germania și Turcia, iar în 2017 a fost recompensat cu Premiul de Excelență, la a cincea Bienală internațională de Pictură de la Chișinău.
Lucrări ale lui se află în mai multe colecții din țară și străinătate, precum Muzeul Național de Artă Contemporană Constanța, Colecția Regală (București) și colecția Edgar Nicolau (Rheinfelden, Elveția).
Credit foto: vadimcretu.ro