Performance și muzică live, reciclare poetică și artistică și o expoziție colectivă, la Celula de Artă
Primul vernisaj la Celula de Artă din Bucureşti în această lună va avea loc pe 7 mai, când artistul Chimie va aduce atât o expoziție de mixed media, cât și un live performance alături de Dhope, informează organizatorii.
Chimie, pe numele său Mihai Adamescu, se exprimă prin rap, genul de care s-a îndrăgostit în urmă cu aproximativ 20 de ani. A crescut în Constanţa cu muzica de la The Beatles, Queen şi Pink Floyd pe casetă, iar pe la 15 ani s-a apucat de scris versuri şi de cântat prin diferite găşti de la malul mării. În 2008, a început să fie văzut ca un artist de referință, după colaborarea cu Dragonu’ 47 şi Kazi Ploae în proiectul Specii, care a reprezentat un punct de cotitură în rapul autohton, iar alături de ei a scos trei albume.
Evenimentul din 7 mai îl are invitat pe Dhope (sau Andrei Ionuț George), artist pentru care e imposibil de ales între artă vizuală și muzică. După ce a explorat Imagine de Film și TV, a obţinut diploma de absolvire la secția de Graphic Design la Coventry University din Marea Britanie, iar 2022 îl găsește ca graphic designer, tatuator și basist al trupei CRIZE. Expoziția va putea fi văzută până pe 13 mai.
IN-TO-IT pariază pe al șaselea simț
Între 14 și 28 mai, la Celula de Artă și Carol 53, va avea loc evenimentul IN-TO-IT, organizat de A S U N A B – Asociația Studenților UNArte București, în colaborare cu Celula de Artă.
Conceptul proiectului provoacă tinerii creatori să se lase ghidați de al şaselea simț (tema expoziției) pentru a oferi publicului o atmosferă contemplativă iar publicul este provocat, pe toată durata expoziției artiștilor emergenți din cadrul UNArte, să ia parte alături de ei la o lucrare comună, care va fi creată sub forma unui performance live.
Vernisajul va cuprinde elemente atât din sfera artelor vizuale, cât și muzică live oferită de Intuit.fm. Scopul evenimentului este de a alătura mai multe forme de artă și de a oferi publicului șansa să experimenteze simultan mediile artistice prezente. De asemenea, artiștii își vor putea vinde lucrările, iar publicul va avea posibilitatea de a cunoaște autorii operelor. Proiectul IN-TO-IT va avea o serie de invitați surpriză, ce vor fi anunțați ulterior.
Cea de-a doua expoziție a lunii din Celula de Artă este „Sense of order”, în care artista Diana Pătrașcu a pornit pe drumul căutării de sine și are la bază inspirația provenită din natură – alb, negru, siluete, umbre, forme preluate din floră și peisajele cotidiene.
Pe 16 mai, de la ora 19,00, la Kulterra Gallery, va fi deschisă expoziția „Quelque Chose” a tânărului artist Ștefan Matei prin care orașul, fabricile, producția în serie, toate aceste lucruri ce alcătuiesc țesutul cotidianului modern susținut de producția în masă, vor fi puse sub lupă de către artist, devenind într-adevăr o sursă de poezie, inspirație și limbaj.