Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Picassomania” – o licitaţie care pune în lumină spiritul eclectic al operei artistului, la Bonhams
picassomania

„Picassomania” – o licitaţie care pune în lumină spiritul eclectic al operei artistului, la Bonhams

Licitaţia „Picassomania” va avea loc pe 18 mai, la Londra. „Picasso, unul dintre cei mai admiraţi artişti, s-a exprimat prin fiecare mediu al artei – de la pictură şi gravură, până la ceramică şi design de bijuterie”, arată reprezentanții casei Bonhams.

Astfel, „Picassomania” va explora opera expansivă a maestrului cu o serie de lucrări originale, grafică, ceramică, cărţi rare şi fotografii.

Născut în 1881, Pablo Ruiz Picasso a studiat în Barcelona şi Madrid, înainte de a merge la Paris, în 1900. Călătoria aceasta l-a făcut să se îndrăgostească de Franţa, unde şi-a petrecut mare parte din viaţă.

În decursul a opt decenii, Picasso a fost un pionier al artei şi a experimentat în interiorul mai multor media şi a avut stiluri diferite. Până la moartea sa, în 1973, a ajuns să fie cunoscut drept co-fondator al mişcării cubiste şi a transformat colajul într-un stil artistic.

Credit foto: Robert Capa, “Pablo Picasso şi Françoise Gilot”, Golfe-Juan (1948), via Bonhams