Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictură de Gustav Klimt de la Leopold Museum, vizată de activiștii de mediu din Austria
viata si moartea, death and life, gustav klimt

Pictură de Gustav Klimt de la Leopold Museum, vizată de activiștii de mediu din Austria

O pictură de Gustav Klimt de la Leopold Museum din Viena a fost stropită cu un lichid negru uleios de activiști de mediu membri ai grupului Last Generation Austria.

Protestul activiștilor a avut loc pe 15 noiembrie. Pe contul de Twitter, grupul a anunțat că a vizat pictura „Moartea și viața/ Death and Life” pentru a atrage atenția că guvernul austriac folosește combustibili fosili.

După ce lichidul a fost aruncat pe tabloul care nu a fost deteriorat, un activist a fost îndepărtat de un paznic al muzeului, în timp ce altul și-a lipit palma de geamul care acoperea lucrarea, relatează AP.

Grupul a precizat că a protestat față de exploatarea de petrol și gaz pe care a numit-o „o condamnare la moarte pentru societate”.

După acest atac, poliția a ajuns la muzeu și lichidul negru a fost curățat rapid de pe geamul protector al picturii. Aparent, în ciuda controalelor înăsprite la accesul în muzeu, activiștii au reușit să introducă lichidul în termosuri ținute sub haine.

Aceasta este cea mai recentă acțiune de protest a activiștilor de mediu, după ce, în ultimele luni, au vizat lucrări de la Muzeul Luvru, National Gallery Londra, Muzeul Barberini și Muzeul Prado, între altele.