Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi care îl ilustrează pe Sfântul Francisc de Assisi vor fi prezentate la National Gallery, anul viitor
francisc de assisi, national gallery, curatorial

Picturi care îl ilustrează pe Sfântul Francisc de Assisi vor fi prezentate la National Gallery, anul viitor

Picturi care îl ilustrează pe Sfântul Francisc din Assisi şi care sunt semnate de mari artişti precum Sandro Botticelli sau Michelangelo Merisi da Caravaggio vor fi prezentate la National Gallery din Londra, anul viitor, în perioada 6 mai – 30 iulie.

Expoziţia explorează iconografia Sfântului Francisc (1182–1226) din secolul al XIII-lea până în prezent dar şi moştenirea pe care acesta a lăsat-o, cu opiniile sale radicale care au fost transmise din generaţii în generaţii. Dedicarea pentru cei săraci, iubirea pentru Dumnezeu şi natură şi deschiderea sa la dialog cu alte religii au făcut din acesta nu doar un simbol religios, ci şi un reper moral.

Un sfânt intrat în cultura pop

În mod spectaculos, această expoziţie include şi o bandă desenată Marvel, alături de volume vechi, relicve arheologice şi filme.

Lor li se alătură creaţii de Sassetta, Botticelli, Caravaggio, Josefa de Óbidos, Stanley Spencer, Antony Gormley, Giuseppe Penone şi Richard Long.

Credit foto: National Gallery