Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi recente de mari dimensiuni ale lui Alexandru Rădvan, prezentate în premieră
alexandru radvan

Picturi recente de mari dimensiuni ale lui Alexandru Rădvan, prezentate în premieră

O amplă expoziție cu lucrări ale artistului și curatorului Alexandru Rădvan va fi deschisă la Muzeul de Artă Constanța pe 10 ianuarie, la ora 16:00.

„Piele pe piele”, curatoriată de Mark Gisbourne, este organizată de muzeu şi susţinută de Anaid Art Gallery, care are sedii în Bucureşti, Berlin și Baden-Baden. Aceasta este prima manifestare artistică din seria „20 de ani de Anaid Art Gallery 2004 – 2024″.

Alexandru Rădvan, unul dintre cei mai prolifici şi importanţi artişti ai generaţiei anilor 2000, are un palmares expoziţional impresionant, revenind an de an pe simezele muzeelor din România şi din afara graniţelor ţării cu serii de picturi de mari dimensiuni.

Expoziţia personală „Piele pe piele”, concepută pentru spaţiul Muzeului de Artă Constanţa, reuneşte zece picturi de mari dimensiuni realizate în anul 2023 și o serie de desene care au avut rol de schițe.

Corp, dorință și intimitate

Gândită pe binomul „nud/nuditate” şi „gol/goliciune”, expoziţia continuuă preocupările din ultimii ani privind corpul, dorinţele şi intimitatea momentelor pasional-reflexive.

De data aceasta, artistul Alexandru Rădvan, se îndepartează de narativul mitologic şi se înscrie într-o zonă de reprezentare a unui narativ personal, un fel de jurnal intim, în care privitorul devine un voyeur auto-conţinut în contextul pictural. Scenele reprezentate par a spune povestea întrepătrunderii eterne a două fiinţe aflate în stare de visare sau semi-trezire. „Piele pe piele” este o expoziţie despre vizualizarea atingerilor, tactilităţii, reveriei şi lenevirii, după cum prezintă Diana Dochia de la Anaid Art.

Despre Alexandru Rădvan

Alexandru Rădvan (n. 1977, Bucureşti) este absolvent al Universităţii de Arte Bucureşti, Facultatea de Pictură, clasa prof. Florin Mitroi, şi lector la departamentul de Pictură al Universitătii.
Cu un doctorat în „Ştiinţa imaginii” conferit de Universitatea Bucureşti, artistul a expus în țară și străinătate, în mod constant, de la sfârşitul anilor 1998.

Lucrările lui se regăsesc în importante colecţii publice şi private din România, Germania, Belgia, Austria, Israel, Franţa, Italia, Grecia şi SUA.
Lucrează şi trăieşte în Bucureşti. Din 2005, este reprezentat de Anaid Art Gallery Bucureşti/ Berlin/ Baden-Baden.

Expoziţia de la Constanța va putea fi vizitată de public în perioada 11 ianuarie – 28 februarie, de miercuri până duminică, între 09:00 și 17:00.