Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pisica Pătrată, un nou mural în București. Curtea Institutului Cervantes, transformată de artistul stradal
pisica patrata cervantes

Pisica Pătrată, un nou mural în București. Curtea Institutului Cervantes, transformată de artistul stradal

Alexandru Ciubotariu, cunoscut drept Pisica Pătrată, a creat un nou mural în București. El a transfomat un zid din curtea Institutului Cervantes, iar desenul va fi prezentat în cadrul unui eveniment special.

Cel mai recent mural creat de Ciubotariu acoperă un gard de piatră din curtea Institutului Liszt din Bucureşti. Acesta a fost inaugurat în a doua parte a lunii iunie.

Vernisaj, vizionare de film și sangría sunt cele trei elemente ale serii de 11 iulie.

Evenimentul va avea loc în El Patio (curtea interioară a institutului), unde Pisica Pătrată a realizat noua intervenție murală.

Vernisajul va avea loc în prezența artistului vizual și a directorului Institutului Cervantes din București, Jorge Jiménez-Zumalacárregui.

Pe lângă mural, va fi prezentată și o expoziție Pisica Pătrată, ce va cuprinde 18 lucrări – schițe inițiale care au stat la baza celor mai cunoscute opere street-art ale sale, însoțite de fotografiile creațiilor finale.

Vernisajul noului mural va prefața seria de proiecții de film în aer liber desfășurate în El Patio, în fiecare zi de luni a lunii iulie.

Pe 11 iulie, ora 21:15, va fi proiectată „Historias de cronopios y famas / Povestiri cu cronopi și glorii” (Argentina, 2013, 86 de minute), o serie de scurtmetraje de animație bazate pe povestiri de Julio Cortázar, în regia lui Julio Ludueña.

Accesul la eveniment este liber. Rezervari, la cultbuc@cervantes.es