Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Portretul unei doamne”, de Peter Paul Rubens, record pe piaţa poloneză de artă
Portretul unei doamne

„Portretul unei doamne”, de Peter Paul Rubens, record pe piaţa poloneză de artă

Lucrarea „Portretul unei doamne”, de Peter Paul Rubens, a fost vândută pentru echivalentul a 3,4 milioane de dolari, pe 17 martie, în licitaţia organizată de casa Desa Unicum din Varşovia.

Este vorba despre prima operă de Rubens care apare pe piaţa poloneză de artă şi stabileşte un record de preţ, arată Associated Press.

Înainte de a fi licitată, opera, care a fost în posesia unui cetăţean britanic, a fost estimată între 4,5 şi 6 milioane de dolari.

„Portretul une doamne”, realizat în ulei de maestrul flamand, ilustrează o femeie brunetă, îmbrăcată într-o somptuoasă rochie neagră de catifea. Experţii spun că ar fi fost creată între 1620 şi 1625 şi este probabil portretul soţiei pictorului, Isabella Brant. O altă variantă este ca modelul pentru portret să fi fost cineva din familia Duarte, bijutieri care se învecinau cu artistul.

Portretul i-a aparţinut la un moment dat pictorului britanic Peter Lely şi ultima dată a fost expus public în 1965.

Credit foto: Desa Unicum