Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Povestea din romanul autobiografic “Iepurele cu ochi de chihlimbar” – ilustrată vizual la The Jewish Museum din New York

Povestea din romanul autobiografic “Iepurele cu ochi de chihlimbar” – ilustrată vizual la The Jewish Museum din New York

Expoziţia cu acelaşi nume ca şi romanul este deschisă publicului până pe 15 mai. “Iepurele cu ochi de chihlimbar”, roman scris în 2010 de Edmund de Waal, spune povestea familiei Ephrussi, de la succesul din secolul XIX, cu accent pe evoluţia colecţionarului şi istoricului de artă Charles Ephrussi, până la anii interbelici şi la Al Doilea Război Mondial, când averea familiei a fost furată de nazişti.

La New York sunt expuse opere semnate de Jean-Honoré Fragonard, Berthe Morisot, Claude Monet, Gustave Moreau şi Auguste Renoir, alături de obiecte decorative şi fotografii de familie. Un element central este colecţia de mici sculpturi japoneze (netsuke). Aceste obiecte au fost ascunse de o servitoare în saltea şi au fost returnate familiei, după război.

Credit foto: Arhiva familiei de Waal via The Jewish Museum, New York