Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima licitație Sotheby’s în Singapore în decurs de 15 ani, un succes
w.g. hofker melis composition featuring ni dablig with ni gemblong and a child

Prima licitație Sotheby’s în Singapore în decurs de 15 ani, un succes

Prima licitație Sotheby’s în Hong Kong în decurs de 15 ani a fost un succes pentru casa de licitații, cu un rezultat de 24 de milioane SG$ (17,5 milioane de dolari americani), depășind estimarea de 18 milioane SG$ (10 milioane de dolari americani).

Au fost scoase la vânzare lucrări de artă modernă și contemporană, cu artiști din sud-estul Asiei în prim-plan. Dealerii și colecționarii din Asia de Sud-Est, Hong Kong și China continentală au fost prezenți în număr mare la licitația din 28 august.

Cincizeci de loturi au fost adjudecate, însă doar trei dintre ele contra unor sume de peste 2 milioane SG$ (1,43 de milioane de dolari americani).

Lucrări pictate de europeni, cele mai mari prețuri

Cele mai mari prețuri au fost obținute de două lucrări pictate de artiști europeni pe când se aflau în Indonesia.

Pictura „Melis, composition featuring Ni Dablig with Ni Gemblong with a boy behind the gender music instrument” (1939), de William Gerard Hofker, a obținut cel mai mare preț, 2,27 milioane SG$ (1,63 milioane de dolari americani), dublu față de estimarea maximă.

Uleiul pe pânză „Tierfabel (Animal fable)”, creat de Walter Spies în 1928, a fost vândut pentru 4,03 milioane SG$ (2,89 de milioane de dolari americani).

Au mai fost adjudecate opere de Georgette Chen, singura femeie asociată cu o mișcare artistică singaporeză cunoscută ca Școala Nanyang, de Le Pho și Mai Trung Thu.

Foto: „Melis”, de William Gerard Hofker