Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima mare expoziție Monet în Spania în trei decenii, deschisă la Madrid
monet, nuferi © musée marmottan monet, paris bridgeman images

Prima mare expoziție Monet în Spania în trei decenii, deschisă la Madrid

Pictorul francez Claude Monet (1840 – 1926), părintele uneia dintre cele mai importante mișcări din artă, Impresionismul, se va afla la Madrid în următoarele cinci luni. Cincizeci dintre operele lui vor putea fi admirate la CentroCentro din Palatul Cibeles începând cu 21 septembrie, în prima mare expoziție dedicată artistului în capitala spaniolă în ultimele trei decenii.

Lucrările lui Monet au fost aduse de la Musée Marmottan Monet din Paris pentru a explica cariera artistică a maestrului impresionist. Turul se concentrează asupra diferitelor etape ale cercetării lui Monet, de la începuturile sale pe coasta Normandiei până la ultima sa operă, „Nuferii”, pictată pe proprietatea sa din Giverny, trecând prin călătoriile lui în Olanda, Norvegia și Londra.

Expoziția „Monet. Obras maestras del Musée Marmottan Monet, París”, deschisă până pe 25 februarie 2024, este concepută de Sylvie Carlier, comisar general și curator al instituției pariziene.

Printre lucrările aduse în expoziție se află „Nuferi” (cca. 1916 – 1919), „Portretul lui Michel Monet cu o căciulă cu ciucure” (1880), „Trenul în zăpadă. Locomotiva” (1875) și „Londra. Parlamentul. Reflecții pe Tamisa” (1905).

Înainte de a ajunge în spațiul expoziției care ține de primăria capitalei spaniole, vizitatorii intră deja în atmosferă grație unei instalații imersive.

Lucrările lui Monet pot fi văzute în fiecare zi a săptămânii, între orele 10:00 și 20:00, iar prețul unui bilet de acces este de 16 euro. Copiii cu vârste sub 12 ani pot vizita gratuit expoziția.

Foto: „Nuferi” © Musée Marmottan Monet, Paris / Bridgeman Images