Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima materia în joc, la Galateea
alina tudor, ceramica

Prima materia în joc, la Galateea

Instalația ceramică „Prima Materia” a artistei vizuale Alina Tudor este expusă la galeria Galateea din București până în 2 iulie.

Lucrarea leagă jocul de conceptul „prima materia” pornind de la ideea conform căreia, în procesul de devenire a individului, jucăriile sunt definitorii și contribuie la modelarea identității acestuia. Autoarea consideră că personalitatea se evidențiază prin joc – și anume, prin jocurile copilăriei – sau prin vis. Pentru că jocul și visul leagă trecutul de viitor, iar prin proiecțiile inconștientului, jocul marchează universul fiecăruia.

alina tudor, ceramica 1

Alina Tudor

Surprinse în mișcări discrete, păpușile ceramice, supradimensionate, simbolizează lumea copilăriei. Redând nostalgia artistei pentru amintirile plăcute de demult, jucăriile reușesc să creeze un moment de visare perfect. Jucându-se cu pasta de argilă, Alina Tudor își recuperează copilăria în material ceramic. Personajele dezvăluie portrete expresive și gesturi delicate realizate cu migală, spune curatoarea Romana Mateiaș.

Vernisajul e programat în 5 iunie, la ora 18:30.

Credit foto: Galateea Contemporary Art