Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Proiect fotografic nomad, în Timișoara
proiect fotografic nomad, timisoara

Proiect fotografic nomad, în Timișoara

Câteva zeci de panouri cu fotografii realizate în șase orașe europene, reflectând relația dintre spațiile urbane și locuitori, sunt afișate pe gardul Parcului Botanic din Timișoara, latura de pe Calea Alexandru Ioan Cuza.

Cele 24 de panouri sunt expuse până pe 27 aprilie, proiectul fiind parte din programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023”.

Proiectul fotografic nomad s-a născut în urma unei călătorii, între aprilie 2022 și februarie 2023, în Marsilia, Barcelona, Bruxelles, Sofia, Atena și Timișoara.

În fiecare oraș, fotografa Lucy Winkelmann a surprins relația oamenilor cu spațiile urbane și le-a adus în prim-plan, subliniind importanța mesajelor pe care le transmite patrimoniul cultural al fiecărui oraș. Aceste mesaje poartă cu ele informații despre istoria orașelor, despre evenimentele care au avut loc aici și care continuă să aibă o rezonanță în realitatea contemporană.

Expoziția este organizată în cadrul „Proiectului Beit: Școala nomadă a memoriei europene”, al cărui coordonator local este Institutul Intercultural Timișoara.