Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Proiecţie cu animaţii de Raluca Popa, la finalul proiectului „Time Lines” de la Gaep
Screenshot, Raluca Popa, Time Lines, Gaep, Curatorial

Proiecţie cu animaţii de Raluca Popa, la finalul proiectului „Time Lines” de la Gaep

Animaţii de Raluca Popa vor fi proiectate, pe 20 august, la Gaep, la finalul proiectului „Time Lines”.

„Time Lines” înseamnă trei expoziții online și diverse evenimente colaterale online și offline, axate pe practicile artiștilor Ignacio Uriarte, Raluca Popa și Răzvan Anton.

La galeria bucureşteană va fi proiectată o serie de animații care au ca punct de pornire desene făcute de tatăl Ralucăi Popa, la mijlocul anilor ’60. Desenele sunt studii în creion asupra siluetei umane. Odată ce le-a descoperit, artista și-a dorit să lucreze cu sau în legătură cu aceste desene și și-a dat seama că dacă s-ar învărti în jurul lor cu o cameră de filmat invizibilă, ar fi ca și când le-ar analiza și ar vedea acele părți care altminteri rămân ascunse. Așa a ajuns la decizia de a realiza „o animație clasică în creion, desenând siluetele originale din toate unghiurile pentru a completa, prin desen, rotația lor”.

Proiecțiile includ „Four human figures” (2012) şi „Fig. 5″ (2019).

Intrarea la eveniment este liberă.

Credit foto: Facebook/Gaep