Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Proiectul de sunet experimental „Artists play with time”, în trei orașe din țară
artists play with time

Proiectul de sunet experimental „Artists play with time”, în trei orașe din țară

Proiectul de sunet experimental „Artists play with time” va fi prezentat anul acesta în Cluj-Napoca, Oradea și București, dar și în două rezidențe.

La București, el va fi inaugurat pe 6 mai, la Goodbuy Gallery, unde va avea loc un performance live realizat de artiștii Ingrid Ene, dyslex și Bogdana Dima.

„Artists play with time” este un proiect de sunet experimental ce pornește de la o instalație compusă din 30 de ceasuri analog, găsite sau cumpărate prin târguri de vechituri. Conectate prin microfoane piezo, ele devin un instrument la care pot fi adăugate diferite echipamente ce permit modularea și transformarea sunetului.

În cadrul acestui eveniment, la spațiul Goodbuy Gallery, cei trei artiști invitați vor realiza un performance imaginat de Ingrid Ene și pus în scenă împreună cu dyslex (d s l x) și Bogdana Dima despre un scenariu trăit de mulți cei crescuți de bunici, momente de care se feresc să vorbească.

Artiști, invitați să completeze instalația de sunet

Proiectul „Artists play with time” lansează și o invitație către artiștii de sunet experimental din București. Instalația compusă din 30 de ceasuri analog se va afla în perioada 6 – 31 mai 2022 în spațiul Goodbuy Gallery, iar în acest interval cinci artiști pot realiza propriul lor sound pornind de la această instalație.

Performance-urile vor fi înregistrate, video și audio, iar la finalul proiectului vor fi prezentate publicului pe o platformă dedicată care va promova experiența artiștilor invitați precum și activitatea lor artistică.

Lucrările de sunet rezultate din urma performance-urilor vor face parte dintr-o expoziție de final de proiect realizată de artista Ingrid Ene, explorând tema timpului și a memoriei.

Proiectul se va desfășura anul acesta în 3 orașe din România: Cluj-Napoca, Oradea și București prin intermediul partenerilor: MATCA artspace, Quark Gallery, Goodbuy Gallery, iar instalația va fi prezentă anul acesta și în cadrul a două rezidențe de sunet: Sounds like a book și Rezidența21.