Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Promisiunile consumerismului, în vitrina Suprainfinit
corner field, chlorys

Promisiunile consumerismului, în vitrina Suprainfinit

„Corner Field”, primul solo show în vitrină semnat Chlorys, alături de o intervenție culinară, va avea vernisajul pe 25 august, începând cu ora 19:00, la galeria Suprainfinit din București.

Instalația reprezintă a doua intervenție artistică dintr-o serie de cinci a unor artiste locale emergente, parte din proiectul „Sequence & Mântuleasa” în vitrina galeriei Suprainfinit. Fiecare expoziție e acompaniată de un eveniment performativ, în seara vernisajului, în spațiul public, din dorința de a face arta mai accesibilă trecătorilor și de a crea experiențe ce pot fi împărtășite în cartierul Mântuleasa.

Curatoriat de Daniela Custrin, „Corner Field” este un joc de cuvinte care face referire la acel „loc chiar după colț unde se servește porumb”, cu accent pe proximitatea care face fiecare magazin de la colț de stradă convenabil și accesibil pentru comunitate și persoanele din zonă.

Instalația regândește logica vitrinei în mediul urban, spații în care neoanele și reclamele anunță promisiunile consumerismului, adresând o nouă urgență a prezentului, aceea de fi angajat în momente prelungite de observație și repaus. Porumbul fiert generează o experiență colectivă familiară, în timp ce învelișul porumbului, aranjat în structuri plutitoare și fibroase, comunică modul în care Chlorys alege să se raporteze la risipă în peisajul contemporan industrializat, se arată în prezentarea proiectului.

Expoziția va fi deschisă până pe 16 septembrie.