Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Publicul poate admira opere de influenţă franceză, în reţeaua Muzeului Naţional de Artă al României de Ziua Francofoniei

Publicul poate admira opere de influenţă franceză, în reţeaua Muzeului Naţional de Artă al României de Ziua Francofoniei

Demersul face parte din programul „Dincolo de cuvinte – Au-delà des mots”, deschis până pe 20 martie, pentru marcarea Zilei Internaționale a Francofoniei.

Ghidaje care își propun să pună în evidență acele caracteristici ale artei românești care s-au cristalizat prin contactul și afinitățile cu arta și cultura franceză vor fi organizate în următoarele zile:

  • 3 martie, orele 16,00 și 17,00, la Muzeul Colecțiilor de Artă
  • 4 martie, orele 16,00 și 17,00, Muzeul Colecțiilor de Artă
  • 10 martie, ora 16,30, Galeria Națională de Artă Modernă Românească
  • 12 martie, ora 11,00, în expoziția „Din opera grafică a lui Theodor Pallady”, Muzeul Colecțiilor de Artă
  • 13 martie, orele 15,00 și 17,00, Galeria Națională de Artă Modernă Românească
  • 19 martie, ora 11,00, în expoziția ‚Parisul lui Pallady”, Muzeul Th. Pallady
  • 20 martie, orele 15,00 și 17,00, Galeria Națională de Artă Modernă Românească

Participarea la ghidaje se face în limita a 15 persoane, în baza înscrierilor prealabile la adresa programari@art.museum.ro, a confirmării locului și prin achitarea biletului de acces în galerie/muzeu/expoziție la fața locului.

Pe 4 martie , ora 18,00,în Sala Franceză a Galeriei de Artă Europeană a MNAR va avea loc evenimentul „Micul Paris la Paris” – dezbatere despre prezențele culturale și artistice românești la Paris atât în trecutul istoric cât și în ultimii ani.

Participarea la dezbatere se face în limita a 20 de persoane, în baza înscrierilor prealabile la adresa programari@art.museum.ro, a confirmării locului și prin achitarea biletului de 12 lei, la fața locului.

Pe 11 martie, ora 18,00, la Sala Franceză a Galeriei de Artă Europeană a MNAR are loc evenimentul „Întâlnire la muzeu” cu Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal și alte șapte țări din Africa de Vest (Burkina Faso, Cabo Verde, Coasta de Fildeș, Gambia, Guineea, Guineea Bissau, Mali), director pentru Europa de Vest al Agenției universitare a Francofoniei, la Bruxelles.

Participarea la întâlnire se face în limita a 20 de persoane, în baza înscrierilor prealabile la adresa programari@art.museum.ro.

Pe 20 martie 2021, ora 19,00, va avea loc un concert de muzică barocă franceză și muzică veche românească în interpretarea Ansamblului SEMPRE și al Grupului Trei parale, în Sufrageria Regală.

Condițiile de participare la concert vor fi făcute publice ulterior, pe pagina www.mnar.arts.ro.