Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  RAD Art Fair – Douăzeci de galerii și sute de artiști, la București
rad art fair, 2023

RAD Art Fair – Douăzeci de galerii și sute de artiști, la București

Târgul de artă contemporană RAD Art Fair va debuta în luna mai și va reuni 20 de galerii din București, Cluj, Timișoara și Chișinău care vor prezenta mai mult de 200 de artiști.

Prezentări individuale și de grup, instalații colaborative și un parc de sculpturi vor avea loc într-un spațiu expozițional de 5.000 m2.

În perioada 4 – 7 mai, participanții vor aduce în fața publicului larg o selecție unică de lucrări și medii artistice, de la cei mai relevanți artiști contemporani, până la cei mai iubiți artiști clasici din România.

Târgul va avea loc, cu preview (pe bază de invitație) pe 4 mai, la Hotel Caro din Capitală, unde va putea fi vizitat de public între 5 și 7 mai, începând cu ora 13:00.

Prețurile lucrărilor sunt cuprinse între 100 de euro și 30.000 de euro, de la ediții la tablouri unicat.

Expozanți

RAD Art Fair va reuni galeriile Atelier 35 (București), Biju (Cluj), Cazul 101 (București), Diptych (București), Gaep (București), H’art (București), Jecza (Timișoara), Lutnița (Chișinău), Matca (Cluj), Mobius (București), Plan B (Cluj, Berlin), Pogo (București), Galeria Posibilā (București), Sabot (Cluj), /SAC (București), Sandwich (București), Sector 1 (București), Suprainfinit (București), Catinca Tabacaru (București, Harare) și Viewing Room 17 (Cluj).

Evenimente colaterale

Târgul va pregăti și un program de evenimente colaterale: prezentări și dezbateri susținute de profesioniști ai scenei de artă internaționale și colecționari și desfășurate în lounge-ul BMW; un parc cu sculpturi, cu o selecție curatoriată de lucrări în aer liber realizate atât de artiști emergenți, cât și recunoscuți pe plan internațional (un punct de atracție va fi o lucrare a artistului Christian Jankowski expusă chiar pe lac); simpozion curatorial cu intrare liberă realizat în colaborare cu EUNIC (British Council of Romania, Goethe Institut Bukarest, Institute Français, Austrian Institute) ce va fi transmis și online; activități precum vizite ale unor importante colecții private din București, un tur al galeriilor din București și un DJ Party cu acces gratuit pentru public.

RAD Art Fair, creat la inițiativa directoarelor artistice Catinca Tăbăcaru și Daniela Palimariu, este organizat în mod colaborativ de Asociația RAD (Romanian Art Dealers) prin galeriile de artă Cazul 101, Jecza, Mobius, Posibilă, /SAC, Sandwich, Sector 1, Suprainfinit și Catinca Tăbăcaru.

Asociația RAD este compusă din galerii de artă din România, reunind o nouă generație de galeriști, colecționari, curatori și susținători ai scenei naționale de artă contemporană.