Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 12-14 august
donatia beldiman palatul sutu

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 12-14 august

Curatorial a întocmit o listă cu expoziții ce trebuie vizitate în București, în acest weekend.

Galeria Gaep

Expoziția artistului brazilian Felipe Cohen, „Eyelids”, poate fi văzută la galeria Gaep până sâmbătă, 13 august.

felipe cohen gaep gallery

La București sunt prezentate 13 picturi noi din seria „Eyelids”. Similar obiectelor sculptate de tip cutii-vitrină pe care le face de un deceniu, aceste compoziții sunt inspirate de apusul soarelui într-un orizont lichid.

Palatul Suțu

Recent vernisată, expoziția „Donația Beldiman: Hortensia Masichievici-Mișu – Gravura ca pasiune” poate fi vizitată, la Palatul Suțu, până pe 9 octombrie.

donatia beldiman palatul sutu

Ioana și Alexandru Beldiman au oferit în 2021 Muzeului Municipiului București o generoasă colecție care a fost adăugată Pinacotecii București, potrivit Angelicăi Iacob, șefa secției Artă din cadrul MMB.

Din Fondul Hortensia Masichievici-Mișu, artist plastic, gravor (1917-2010), și Nicolae Masichievici-Mișu (1925-2004, inginer) face parte un corpus de lucrări realizate de însăși Hortensia Masichievici-Mișu: plăci de gravură, gravuri, desene și ilustrații. O selecție a acestor opere din donație este prezentată în cadrul expoziției.

Muzeul Minovici

Expoziţia „Sub însemnul regalității: Fotografiile unei tinere principese” va fi vernisată vineri, 12 august, la Muzeul de Artă Populară “Nicolae Minovici” din Bucureşti. Fotografiile sunt realizate de Franz Mandy şi vor fi expuse până pe 27 noiembrie.

În Capela Muzeului Minovici au fost expuse 11 fotografii cu tânăra Principesă Maria, poziționate de colecționarul și medicul legist Nicolae Minovici într-un cadru de însemnătate spirituală.

MNAC

Muzeul Național de Artă Contemporană se află în plin  sezon expozițional de vară. Până pe 25 septembrie, aici pot fi vizitate șapte noi expoziții dispuse pe cele cinci etaje ale muzeului, precum și o retrospectivă Ion Grigorescu.

Expoziția „Grigorescu Ion – Ion Grigorescu. Vieți paralele (o Retrospectivă)” ocupă întreg etajul întâi al muzeului și poate fi percepută și ca o istorie a vizuală. Lucrări plastice ale artistului stau alături de mii de fotografii și înregistrări video, din anii 1970 până astăzi.