Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 15-17 martie
cuban contemporary painters

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 15-17 martie

Expoziții cu lucrări de artă contemporană realizate de artiști emergenți, dar și statuete antropomorfe din colecția Muzeului Național de Istorie a României se regăsesc în recomandările curatorial.ro pentru acest final de săptămână.

Artiști cubanezi, la The Lobby

Expoziția „Cuban Contemporary Painters”, care cuprinde lucrări semnate de șase artiști din insulă, este deschisă la hub-ul de artă The Lobby din București.

Expun atât artiști emergenți, cât și cu experiență, numitorul comun al proiectului fiind amprenta pe care ei o au în arta contemporană: Michel Mirabal, Betzi Arias López, Diana Balboa, Sándor González Vilar, Yari Delgado și Juan Leo Brower.

Expoziţia poate fi vizitată până la 10 aprilie, în Calea Victoriei nr. 68-70.

Reprezentări plastice antropomorfe neo-eneolitice din colecţia MNIR

„Feminitate şi maternitate în preistorie”, expoziție ce reunește statuete antropomorfe neo-eneolitice din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României, este deschisă până în 31 martie.

muzeul national de istorie

Siluete ce redau esenţa feminităţii pot fi admirate la sediul muzeului din Calea Victoriei. Expoziția reprezintă o ocazie de a afla povestea unora dintre cele mai spectaculoase artefacte din această perioadă îndepărtată din istoria omenirii.

Expoziția va putea fi vizitată între orele 09:00 – 17:00 (până la 30 martie) și 10:00 – 18:00 (începând cu 31 martie).

Expoziția „Two or Three Graces”, la galeria Sandwich

Raymonde Beraud, artistă de origine cipriotă, va expune la galeria Sandwich de la Atelierele Malmaison până la 1 mai.

raymonde beraud, clays of memory, 2023

Raymonde Beraud, „Clays of memory”, 2023

Sub titlul „Two or Three Graces”, propune lucrări noi care „emană întreaga putere de a remodela complet spațiul din jur”, după cum spun reprezentanții galeriei.

Lucrările lui Beraud, ce suprapun umbre și volume, uneori cu urme lungi amintind de canale săpate de insecte sau de conducte ce se conectează în afara cadrului, sunt condiționate să existe în propriile lor planuri. Expoziția de la București poate fi vizitată de joi până sâmbătă, între orele 15:00 și 19:00.

Foto credit: Expoziția „Cuban Contemporary Painters”, Rotenberg-Uzunov