Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 17 – 19 februarie
expo accelerator, gaep 2023, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 17 – 19 februarie

Curatorial.ro recomandă pentru acest weekend vizitarea a trei expoziții deschise în galerii bucureștene. Artiști emergenți și consacrați aduc în atenție noi lucrări de pictură, instalație și fotografie.

Accelerator, la Gaep

Cei zece artiști emergenți selectați în programul de mentorat și producție Accelerator, derulat de Asociația Culturală Eastwards Prospectus, își expun la Gaep lucrările realizate în prima parte a proiectului.

Andrei Arion, Flaviu Cacoveanu, Roberta Curcă, Lucia Ghegu, Mihaela Hudrea, Maria Mandea, Alina Ion, Delia A. Prodan, Stanca Soare și Ana Maria Szöllösi expun sub titlul „Back to Where It All Began”, ce poate fi vizitată până pe 13 mai 2023.

NOIMA+1, la Galeria Romană

O expoziție dialog între Christian Paraschiv și gruparea timișoreană NOIMA, alcătuită din Ciprian Bodea, Dan Gherman, Cosmin Frunteș, Andrei Rosetti și Sorin Scurtulescu, este deschisă la Galeria Romană până pe 10 martie.

Gruparea NOIMA a fost întemeiată la Timișoara cu 20 de ani în urmă, când Paraschiv a început să revină în România.

Dialogul pe care se sprijină expoziția „Locul inimii noastre” evocă un demers al artistului intitulat „Dans mon coeur”. În contextul unor realități trăite – investigații și intervenții medicale – Paraschiv construia în 2017, pornind de la o arhivă de imagistică medicală, un proiect de pictură și alte media prezentat public tot la Galeria Romană. Pictorul părea să se cufunde in microcosmoul propriului corp, studiind țesuturile și organele interne, inima – în special, cu instrumente și limbaj ce aminteau de ieșirea în peisaj.

Întâlnirea cu NOIMA aduce o nouă perspectivă asupra tandemului inimă – privire. Sensul evanghelic al inimii, văzută drept bornă ce semnalează ce avem mai de preț, era poate insinuat de Paraschiv în 2017. Acest înțeles se vrea a fi investigat acum din nou, pe calea unei cercetări de sine ce asumă condiția de pictor.

Dragostea și demonii ei, la Etaj Artist Run Space

Cele mai recente picturi și desene în care Radu Cool Cat vorbește despre demonii iubirii sunt expuse sub titlul „Îmi e mai bine când sunt cu tine”, în perioada 16 februarie – 8 martie, la Etaj Artist Run Space.

Lucrările în care artistul „își exorcizeză demonii legați de îndrăgosteală și angoasele ei” au în vizor scena de gen contemporană, privită din unghiul iubirilor de o vară și al legăturilor amoroase, cu un cârlig în zona farmecelor.