Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 19 – 21 ianuarie
installation view galeria de arta decorativa europeana, mnar, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 19 – 21 ianuarie

Cea mai nouă galerie de la Muzeul Național de Artă și noi expoziții de pictură, ceramică și desen în diverse spații bucureștene reprezintă recomandările curatorial.ro pentru weekendul acesta.

Galeria de Artă Decorativă Europeană

Galeria de Artă Decorativă Europeană, un proiect realizat în mai mult de un deceniu, a fost inaugurată la Muzeul Național de Artă al României. Ea reunește sute de obiecte ce datează din secolele XVI – XIX de la ateliere prestigioase din Europa și ocupă șase încăperi la etajul al treilea al corpului A2 al muzeului.

Tapiserii, mobilier, obiecte din sticlă, metal și ceramică sunt reunite aici. În plus, expoziția permanentă vine cu aplicația MyMNAR, cu ajutorul căreia vizitatorii primesc detalii suplimentare despre fiecare exponat.

Opus, la Simeza

Artiștii care alcătuiesc grupul Opus expun la galeria Simeza până la 31 ianuarie.

Elena Drăgulelei, Vladimir Ene, Sofia Frankl, Romeo Liberis, Rodica Lomnășan, Rodica Maria, Mircea Nechita, Dumitru Radu, Andreea Teodorescu, Cristian Tarbă și Ion Vișan sunt protagoniștii celei de-a 15-a expoziții Opus.

O sută de artiști, la Căminul Artei

Ion Anghel, Eugen Raportoru și Vasile Mureșan – Murivale se află printre mai mult de o sută de artiști care expun la galeria Căminul Artei sub titlul „Confluențe plastice: abstract / figurativ”.

Expoziția, deschisă până la 29 ianuarie, aduce laolaltă lucrări de pictură, grafică, sculptură, tapiserie, instalație, obiect, asamblaj, colaj și mixed media.

Evoluția identității, la Galateea

Evoluția identității. Jurnalul spațiului personal”, instalația mixed media a artistei ceramiste Elena Pîrvu, este expusă la Galeria Galateea Contemporary Art până la 4 februarie.

Lucrarea, asemănătoare unui cumulonimbus, este un ansamblu din mai mult de 1500 de piese, portrete și forme conice. În viziunea ceramistei, fragilitatea și versatilitatea materialului redau identitatea interschimbabilă a omului în funcție de transformările spațiului personal.