Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 24 – 26 martie
mircea nicolae, film, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 24 – 26 martie

Expoziții de artă conceptuală și pictură pot fi vizitate în ultimul weekend din luna martie în diverse spații din București.

Ligia Macovei, în colecții private

Lucrări din colecția Eduard Uzunov care vor fi integrate chiar în atelierul și în casa artistei, la Colecția de artă „Ligia și Pompiliu Macovei”, sunt prezentate aici până pe 28 mai.

Expoziția continuă un program care are în vedere cercetarea lucrărilor Ligiei Macovei aflate și în colecții private, un demers necesar pentru a completa investigația mai amplă dedicată vieții și creației artistei.

Mircea Nicolae – Cioburi

O expoziție Mircea Nicolae a fost vernisată la Salonul de proiecte și pune în prim-plan ideea de distrugere și reconstrucție.

„Cioburi” reunește o selecție de lucrări – obiect și imagine (fotografie, film și pictură) – care atrag atenția asupra felului în care artistul lucra cu diverse materiale și asupra relației lui cu scrisul – aici, mai mult ca instrument de auto-analiză.

Expoziția poate fi vizitată la Palatul Universul până pe 14 mai.

„Incandescent”, la Kulterra

Lucrarea „Incandescent” a artistului Cristian Brânzescu poate fi văzută în galeria Kulterra până pe 24 aprilie.

Elementele descrise și incluse în aceasta pot fi ușor identificate cu trăirile unui artist. Lucrarea reflectă pasiunea  prin incandescență, cromatică, contrast și temperatură de culoare, iar frământările se regăsesc prin grafismele și tușele de la granița dintre echilibru și hazard.