Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 26 – 28 mai
carlos amorales, mnac, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 26 – 28 mai

Curatorial.ro recomandă pentru ultimul weekend din luna mai, între altele, noile expoziții de la Muzeul Național de Artă Contemporană și evenimentul Open Doors de la Atelierele Malmaison, care implică vizitarea spațiilor de lucru ale unor artiști și deschiderea Bibliotecii Sandwich.

Nou Sezon la MNAC

Patru noi expoziții la MNAC și câteva intervenții artistice se alătură unor prezentări vernisate în urmă cu un an, iar artistul român în focus este regretata Ecaterina Vrana.

Noul sezon expozițional se remarcă printr-o puternică prezență internațională – „Klaas Kloosterboer: Rescrieri, revederi, înlocuiri” și instalația „Black Cloud” (foto) a artistului mexican Carlos Amorales, ambele la parterul muzeului; „Theodoulos Gregoriou: Geografie mentală: Constelații”, la etajul al patrulea, și „Indigo (despre Ecaterina Vrana)”, la etajul al treilea.

La etajul întâi al muzeului a fost menținută expoziția „Puls 22”, cu achizițiile noi ale MNAC, iar la etajul al doilea cea a depozitului, „Leviathan”.

Vernisaje și ateliere deschise la Malmaison

A patra ediție Malmaison Open Doors are loc pe 27 și 28 mai, între orele 15:00 și 20:00, când 30 de ateliere și 9 spații de artă și galerii din cadrul Atelierelor Malmaison din București vor putea fi vizitate de public.

Sandwich Library – bibliotecă dedicată artelor vizuale, studiilor curatoriale, arhitecturii și performance-ului – va fi deschisă. Mai mult de 350 de titluri, atât de arhivă, cât și noi pot fi răsfoite și împrumutate.

Expoziție de grup, la Sector 1

Mia Dudek, Ion Grigorescu, Diana Tamane, Glorija Lizde, Nona Inescu, Alen Ožbolt și Sophie Thun expun la galeria Sector 1 din București până pe 6 iulie.

Expoziția de grup din spațiul de la Combinatul Fondului Plastic e curatoriată de Hana Ostan Ožbolt.

„I constantly wonder what time it is where you are” aduce împreună șapte artiști și artiste care lucrează în diferite medii, utilizând adesea referințe autobiografice – memoria, rutinele de zi cu zi și evenimentele personale ca fundament pentru lucrările lor fotografice și sculpturale.