Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 27 – 29 ianuarie
expozitie francisc chiuariu, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 27 – 29 ianuarie

Trei expoziții deschise la galerii din București se află pe lista de recomandări întocmită de curatorial.ro pentru acest weekend – Gaep, AnnArt și Catinca Tăbăcaru propun show-uri de pictură și sculptură.

Finisaj „The Domino Effect 3”, la Gaep

Lucrările expuse la galeria Gaep sub titlul „The Domino Effect 3” mai pot fi văzute până pe 28 ianuarie.

Expoziția aduce laolaltă șase artiști reprezentați de galerie și șase artiști invitați de aceștia: Răzvan Anton → Mihai Șovăială; Vlatka Horvat → Kristina Horvat Blažinović; Sebastian Moldovan → Alina Manolache; Damir Očko → Marko Tadić; Mihai Plătică → Răzvan Botiș; Ignacio Uriarte → Diogo Pimentão.

Articulată în jurul ideilor de afinitate și conexiune, expoziția reunește contribuții ale artiștilor ce acoperă o varietate de medii, metodologii și preocupări, dar între ele se dezvăluie în mod constant legături conceptuale sau formale neașteptate.

„People I Know” – portrete de Francisc Chiuariu la AnnArt

Treisprezece picturi în ulei pe pânză, realizate în perioada 2019 – 2022, reprezentând portrete ale unor persoanalități – de la Freud la Mao până la papa Francisc, sunt expuse până pe 25 februarie la AnnArt.

Portretele nu sunt identificate prin titlu, ci doar numerotate, conținând astfel o notă de ambiguitate. Între aceste lucrări, privitorul va putea descoperi inclusiv un autoportret, care a marcat, în 2019, debutul acestei serii.

Influența Necunoscutului, la Galeria Catinca Tăbăcaru

Prima expoziție personală la București a artistului zimbabwean Terrence Musekiwa este deschisă la Galeria Catinca Tăbăcaru până pe 26 martie.

„Influența Necunoscutului” este, în același timp, a treia expoziție solo a lui Musekiwa și reunește 11 sculpturi noi al căror amestec de materiale deschide o fereastră către spațiul conceptual al maximalismului african.

Foto: „People I Know” (c) curatorial.ro