Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 28 – 30 aprilie
affair expozitie suprainfinit

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 28 – 30 aprilie

Curatorial.ro recomandă, pentru ultimul weekend din luna aprilie, cinci expoziții din galerii bucureștene ce nu trebuie ratate: pictură, instalație și obiect.

Affair Bucharest – heat

Expoziția de grup „Affair Bucharest – heat” (foto), un proiect colaborativ cu galeria Piktogram din Varșovia, cu lucrări de Zuza Golińska, Agata Ingarden, Paweł Olszewski și Larisa Sitar, este deschisă la galeria Suprainfinit.

„Affair Bucharest – heat”, ce transpune politicile culturale la un nivel afectiv, e deschisă până pe 7 mai.

Două expoziții la Catinca Tăbăcaru

Artiștii Ovidiu Toader și Ioana Stanca expun pentru prima dată la Galeria Catinca Tăbăcaru.

„In Another Life I was a Stone” a lui Toader și „it will not be simple, it will not be long” a lui Stanca sunt curatoriate de Daria Nedelcu, respectiv Diana Marincu.

Ovidiu Toader este interesat de memoria colectivă, explorând spațiul și timpul folosindu-se de amintiri personale sau istorice.

Ioana Stanca, orientată spre broderie, reunește în expoziție cele mai recente creații ale sale, asamblate și colate într-o poveste despre fragilitate, forță și toate dualitățile care ne compun existența.

Celula de Artă

Expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce „explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul”, organizată de Celula de Artă, poate fi vizitată până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery.

Ioana Badea dorește să redea mesajul folosind diferite instrumente mai puțin utilizate în domeniul picturii și unele materiale inedite.

Între 29 aprilie și 13 mai, artistul Bogdan-George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din bdul Carol, nr. 53, expoziția de pictură „Red my mind”.