Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 29 – 31 iulie
art safari, barbara klemm, curatorial

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 29 – 31 iulie

Ultimul final de săptămână din iulie poate fi folosit fie ca recapitulare a unei întregi luni bogate în vernisaje, fie ca oportunitate pentru a vizita expoziții aflate pe final, înainte ca deja din prima săptămână de august galeriile și muzeele din București să propună noi provocări vizuale.

În casa melcului

„Moving East: În casa melcului”, care reunește lucrări ale mai multor artiști emergenți, poate fi vizitată în Curtea Art Space până pe 30 iulie.

Ana Botezatu, Diana Brăescu, Bogdan Breza, Ernest Budeș, Lisa Marie Schmitt și Matei Toșa sunt cei care expun acolo.

„Moving East” cuprinde două expoziții care creează un dialog între generația tânără, emergentă, crescută după căderea comunismului, și cea care a trăit pe vremea totalitarismului și a restricțiilor, o eră în care până și lumea artei era sub supraveghere constantă. „În casa melcului” face saltul în fantastic și parcurge diverse medii artistice.

Teodor Ștefan și Ștefan Doru Moscu, la Elite Art

Artiștii Teodor Ștefan și Ștefan Doru Moscu expun împreună, în proiectul „Fresh”, o serie de lucrări la Elite Art Gallery. Expoziția intitulată „Structure / Figure” a celor doi artiști reprezintă a cincea ediție a proiectului „Fresh”.

„Structure / Figure” expune două perspective artistice diferite, printr-o selecție de lucrări care evidențiază un dualism caracterizat odată prin figurativul artistului Ștefan Doru Moscu și non-figurativul din compozițiile lui Teodor Ștefan.

„Under pressure”

Expoziția „Under pressure”, colaborare între fotograful Andrei Măgureanu și ceramista Andra Achim, e prezentată la Celula de Artă.

Prin lucrările lor, artiștii doresc să surprindă sentimentele copleșitoare ale vieții și să le prezinte într-o instalație mixtă.

Art Safari #9

Artă în valoare de peste 14 milioane de euro, printre care importante opere Theodor Aman și lucrări de grafică semnate Pablo Picasso și Salvator Dali, este expusă în Palatul Dacia-România. Acesta este penultimul weekend pentru a noua ediție Art Safari.

În spațiul din centru se află, până la 31 iulie, obiecte de la Muzeul Național Tehnic, cu care Art Safari a făcut un schimb temporar, după Săptămâna „Antipa”.

Programul celei de-a noua ediții Art Safari cuprinde: o expoziție cu peste 150 de lucrări semnate Theodor Aman, primul maestru al picturii românești; expoziția „Picasso, Dali & Falla – Pălăria cu trei colțuri” – artă grafică; artă contemporană românească în expoziția „Roșu, galben și albastru”, semnată de Irina Dragomir; fotografii din Germania de Vest și de Est, dar și din România comunistă, în cadrul expoziției Barbarei Klemm; o expoziție dedicată lui Marcel Iancu, artist-fenomen al secolului XX.

MNAC

Muzeul Național de Artă Contemporană se află în plin sezon expozițional de vară. Până pe 25 septembrie, aici pot fi vizitate șapte noi expoziții dispuse pe cele cinci etaje ale muzeului, precum și o retrospectivă Ion Grigorescu.

Expoziția „Grigorescu Ion – Ion Grigorescu. Vieți paralele (o Retrospectivă)” ocupă întreg etajul întâi al muzeului și poate fi percepută și ca o istorie a vizuală. Lucrări plastice ale artistului stau alături de mii de fotografii și înregistrări video, din anii 1970 până astăzi.

MNAR

„Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european și ruina (secolele XVI-XIX)” prezintă diversele aspecte şi semnificații pe care le primește ruina în vizualul european în decursul secolelor XVI – XIX.

Expoziția temporară cuprinde 140 de lucrări din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României.

Credit foto: curatorial.ro