Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 7 – 9 octombrie
gaep ecologies of repair 2022 thea lazar lucia ghegu

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 7 – 9 octombrie

Lucrări fotografice, lucrări de pictură, artă digitală și design se regăsesc în expozițiile pe care Curatorial.ro le recomandă spre vizitare weekendul acesta în București.

Iosif Király, la Atelierele Malmaison

Artistul vizual și arhitectul Iosif Király expune în perioada 7 octombrie – 3 noiembrie o serie de lucrări fotografice în spațiul Camera E12 din Atelierele Malmaison.

În lucrările fotografice ale lui Iosif Király, umbra artistului este un motiv recurent, un performance pus în scenă pentru și prin imagine. Fotografiile prezentate în expoziție au un aer mai degrabă melancolic – umbrele nu sunt atât de mult o imagine distorsionată ale sinelui, cât un martor la granița dintre o realitate palpabilă și o percepție proiectată, între corpul care creează umbra efemeră și permanența aparentă a momentului fotografic, se arată în prezentarea expoziției.

Expoziția are ca punct central efectul recurent al memoriei/ fotografiei/ creării spațiu-timp în seria „Reconstrucții” (2000 – prezent), dar dezvăluie și alte experimente realizate de artist pe tema umbrelor.

„Inkspective”, la Galateca

Expoziția „Inkspective” a artistei Ioana Halunga, parte din inițiativa Neo Art Connect, va fi vernisată la galeria Galateca pe 7 octombrie, la ora 19:00.

Ioana Halunga experimentează cu arta tradițională și cu cea digitală, 3D, video-mapping și sound design.

În expoziția deschisă până pe 21 octombrie, vizitatorii pot vedea un amestec de lucrări tradiționale și digitale peste care va fi suprapus un strat de video mapping și VR, dar și elemente de sound design.

Diploma Show, la Combinatul Fondului Plastic

Diploma Show, festivalul dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, propune anul acesta evenimente de networking creativ și o expoziție ce cuprinde 125 de proiecte artistice și 128 de participanți, între 7 și 16 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic.

Ediția a noua a festivalului devine una dintre edițiile cu cel mai mare număr de lucrări și artiști prezentați publicului până acum.

Bucharest Photofest

Bucharest Photofest are loc până pe 9 octombrie în diverse spații din Capitală.

Tema ediției este „Trust / Încredere” și reunește invitați speciali din țări ca Indonezia, Regatul Unit, SUA, Grecia, Islanda, Japonia, Ungaria, Italia și aproximativ 30 de evenimente în 10 spații din București: expoziții, proiecții de film, prezentări, discuții și dezbateri, ateliere practice, proiecții și instalații video, dar și concerte live.

Toate evenimentele din program și orarul pot fi consultate pe bucharestphotofest.ro. Accesul publicului este liber.

Artiste emergente, în expoziție la Gaep 

Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr expun sub titlul „Ecologies of Repair”, la galeria Gaep, până pe 5 noiembrie.

Curatoarea Adelina Luft explică faptul că fiecare artistă și-a situat cercetarea într-un timp și spațiu specifice, abordând conceptul de peisaj în mod diferit, de la o scurgere de apă accidentală în Racoți, care creează o floră site-specific, până la un bazin cu deșeuri de bauxită de lângă Delta Dunării, un sătuc agricol din județul Argeș care se alimentează din producția locală de grâu și o carieră de marmură abandonată din satul Alun; pornind și de la organisme sau materialități specifice înțelese ca micro-peisaje pentru a sugera compoziții de viață posibile.

Pictură tradițională și artă digitală, la Galeria Romană

Fotografie pe hârtie glossy, print pe fine paper contur și acrilic pe carton sunt modurile în care Georgeta Ștefănescu, artist conceptual, își exprimă interesul pentru mediu și natura lucrărilor și a tehnicilor folosite în expoziția „Pictură – digi – Pictură” de la Galeria Romană.

Temele pe care le propune Ștefănescu depășesc subiectul imaginii și lucrează cu toate detaliile obiectului, jucându-se astfel cu textura, suportul și chiar mediul de exprimare, după cum este prezentată expoziția de la Galeria Romană, care poate fi vizitată până pe 29 octombrie.

Foto: instalații Thea Lazăr și Lucia Ghegu. Credit foto: Gaep