Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Re:Imagine Brașov, la a treia ediție
aerial,drone,view,of,the,council,square,in,brasov,,romania.

Re:Imagine Brașov, la a treia ediție

Cea de-a treia ediție a proiectului „Re:Imagine Brașov” va avea loc pe 30 iunie, la Muzeul de Artă Brașov, cu participarea artiștilor Beatrice Gherghel, Alexandra Gold, Homeboy, Xenia Pamfil și Teodora Pica.

Evenimentul, derulat între orele 17:00 și 20:00, va cuprinde creație artistică live și un recital muzical în spațiile muzeului. Accesul la acest eveniment este gratuit.

În ambianța creată de muzicienii Radu Croitoru (violoncel) și Ana-Maria Negrea (pian), publicul va avea ocazia să ia parte la procesul de creație al lucrărilor de artă și să interacționeze direct cu artiștii.

Proiectul „Re:Imagine Brașov” urmărește aducerea în contemporaneitate a patrimoniului arhitectural care definește Brașovul prin lucrările artiștilor care trăiesc și creează în acest oraș. Au mai avut loc două ediții – în februarie și martie 2023 – în cadrul cărora zece artiști au redescoperit clădirile emblematice ale Brașovului și l-au reinterpretat prin prisma stilului propriu.

Toate lucrările realizate în spațiile muzeului pe parcursul acestui proiect vor face parte dintr-o expoziție organizată la Muzeul de Artă Brașov în luna septembrie, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului.