Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Reinterpretări digitale ale unor opere de artă, la Celula de Artă
copy kitty @ celula de artă, expozitie, curatorial.ro

Reinterpretări digitale ale unor opere de artă, la Celula de Artă

Lucrări de artă celebre reinterpretate de artista Copy Kitty vor fi expuse, sub titlul „Save as Copykitty.png”, la galeria neconvențională Celula de Artă din centrul Bucureștiului.

Vernisajul va avea loc pe 4 noiembrie, începând cu ora 19:00, iar expoziția va putea fi văzută până pe 19 noiembrie.

„Ai 10 ani, singur în camera cu pereți plini de postere, la birou. Ești plictisit și nu ai chef de teme, dar nici nu te poți distra. Nu ai acces la internet pentru că este gratuit doar pe timp de noapte. Deschizi computerul cu Windows XP și faci dublu click pe Microsoft Paint. Lipsit de inspirație, apuci mouse-ul și începi să mâzgălești. În cele din urmă, îl salvezi ca .png și speri că într-o zi vei fi artist”, povestește artista despre începuturile ei.

CopyKitty.png este o declarație de iubire prin furt. Fiecare operă de artă copiată este apreciată pentru ceea ce este, apoi reinterpretată fără rușine în Microsoft Paint. Prin acest proces, arta devine mai accesibilă, mai puțin intimidantă, se arată în prezentarea expoziției.