Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Relaţia lui Andy Warhol cu religia – explorată într-o expoziţie deschisă la Brooklyn Museum

Relaţia lui Andy Warhol cu religia – explorată într-o expoziţie deschisă la Brooklyn Museum

Expoziţia este deschisă până pe 19 iunie şi prezintă o faţetă necunoscută a rebelului Warhol, aceea a celui care a fost crescut în religia catolică, context care i-a influenţat opera.

“Andy Warhol: Revelation” explorează astfel relaţia artistului cu credinţa, ilustrată în lucrările sale.

De la portrete iconice ale celebrităţilor până la capodopere ale Renaşterii reinterpretate, această influenţă este vizibilă

Warhol s-a jucat cu stilurile şi cu simbolismul artei catolice şi le-a încadrat în cultura pop. Mai mult, el a practicat, în viaţa privată, ritualuri religioase care i-au fost transmise în copilărie, arată reprezentanţii Brooklyn Museum.

“Revelation” prezintă opere care explorează teme precum viaţa şi moartea, puterea şi dorinţa, rolul şi reprezentarea femeilor, imagistica Renaşterii, ritualurile din familie şi din comunităţile de imigranţi, sau ilustrări ale lui Hristos.

Printre cele peste 100 de exponate se numără seria “Cina cea de taină” (1986), filmul experimental “The Chelsea Girls” (1966) şi un film neterminat comisionat de familia Menil şi finanţat de Biserica Romano-Catolică. Acestora li se alătură desene realizate de mama artistului, Julia Warhola, în perioada în care locuia cu acesta, la New York.