Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Renovarea Centrului Pompidou, amânată

Renovarea Centrului Pompidou, amânată

Renovarea Centrul Național de Artă și Cultură „Georges-Pompidou” a fost amânată până după Jocurile Olimpice de la Paris și este posibil ca acest complex să își rateze a 50-a aniversare.

Lucrările estimat că vor dura trei ani vor începe în 2024, după cum a anunțat președintele centrului, Laurent Le Bon. Potrivit theartnewspaper.com, el a declarat că galeria din Paris va fi închisă pentru renovări extinse după Jocurile Olimpice din vara acelui an.

Inițial, era programat ca Centrul Pompidou să fie închis începând cu finalul anului 2023. Renovarea este necesară din cauza coroziunii care a afectat clădirea.

Va fi înlăturat tot azbestul – aproximativ 120.000 de metri pătrați – pentru a fi îndeplinite standardele tehnice, de siguranță și energie. În plus, vor fi efectuate modificări astfel ca persoanele cu mobilitate redusă să aibă acces mai ușor.

„Termenul limită de trei ani estimat pentru această lucrare pare dificil de îndeplinit. Am sugerat ca Guvernul să reflecteze pentru a nu rata această ocazie istorică… Am propus amânarea demarării lucrării cu câteva luni. Asta ne va permite să fim deschiși în timpul Jocurilor Olimpice. Vom închide ulterior”, a declarat el pentru Le Figaro.

Muzeul național francez pentru Artă Modernă și Contemporană, conceput de Richard Rogers și Renzo Piano, va împlini 50 de ani în 2027.

„Suntem concentrați pe aspectele tehnice ale unui loc uriaș și foarte complicat din inima Parisului. Trebuie să fim siguri că, atunci când vom redeschide porțile, vom avea un nou Centru Pompidou. O aniversare e o aniversare. Pe de altă parte, lucrăm pentru copiii noștri și pentru nepoții noștri”, a mai spus Le Bon.

Președintele a demontat zvonurile legat de mutarea Centrului Pompidou la Palais de Tokyo în timpul renovării clădirii, subliniind că Bibliothèque publique d’information găzduită de complex nu va fi relocată.

„Nu vom închide Centrul Pompidou pentru a recrea un Centru Pompidou. Tot ce există la Palais de Tokyo este fascinant, trebuie să rămână așa. Dacă viitoarea conducere a Palais de Tokyo dorește, suntem fericiți să colaborăm, dar Centrul Pompidou nu va fi instalat la Palais de Tokyo”.

Centrul Pompidou a anunțat săptămâna trecută programul internațional pentru restul anului, cu expoziții la sucursala din Shanghai (Centre Pompidou x West Bund Museum) precum „Architectures de Grand Paris (1948-2020)” și una dedicată fotografului chinez Chen Wei.

Luna viitoare va fi deschisă la Art Gallery of New South Wales din Sydney expoziția „Matisse: Life and Spirit”, ce cuprinde lucrări ale artistului francez din colecția Pompidou. Aceasta va putea fi vizitată până pe 13 martie 2022.