Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial  /  Artǎ   /  Ritualurile, libertățile și absurditățile verii, în expoziție la Point
splash, expozitie, point

Ritualurile, libertățile și absurditățile verii, în expoziție la Point

O expoziție care reunește 20 de artiști vorbind despre ritualurile, libertățile și absurditățile verii este curatoriată de Medina Pop și găzduită de spațiul Point din centrul Bucureștiului în perioada 10  iulie – 30 august.

Expun artiștii Ana Avram, Ana Ionescu, Decebal Scriba, Gheorghe Rasovszky, Ion Stătescu, Iosif Király, Jan Švankmajer, Justin Orvis Steimer, Mara Verhoogt, Marilena Preda Sânc, Mihai Grecu, Nadina Stoica, Nona Inescu, Oana Cervinschi, Ovidiu Toader, Roxana Ajder, Saint Machine, Sergiu Chihaia, Sînziana Cadar, Vlad Nancă.

„Splashhh” nu este mai mult decât o expoziție care revendică spațiul și îl transformă într-un teritoriu tranzitoriu. Ea evocă vara ca moment al dorinței universale, al spectacolului natural-regizat, al utopiei temporare. În esență, este o interogație recreativă asupra a ceea ce reprezintă timpul cald și perisabil, dincolo de sezonalitate – performativitatea obiectelor de plajă, politica corpurilor expuse și privite, anxietatea număratului de zile și a tot ceea ce se estompează, în cele din urmă, stranietatea personalității de vară, care prinde contur, apoi se autodistruge, și playlist-urile care se repetă în buclă, până la insuportabilite.

Plaja, loc și simbol: o zonă a plăcerilor, a evadărilor, a metamorfozelor, dar și a ficțiunilor culturale. Plaja, teatru al loisir-ului prin excelență, suspendat între natural și spectacular. Fiecare obiect, fiecare corp, devine un însemn plutitor într-un limbaj al inactivității.
Ce rămâne când vara se termină? Legenda ei. Ne amintim – sau credem că ne amintim – o fericire care poate nu a existat cu adevărat niciodată. Aceasta este adevărata ficțiune a verii, care chestionează nu dacă s-ar fi întâmplat, ci dacă a fost vreodată naturală.

nl image

Descoperă arta alături de noi – abonează-te acum!

Artă, artiști, frumusețe și istorii inedite..
Abonează-te la newsletter pentru o selecție curatoriată de povești din lumea artei și a frumuseții care ne înconjoară.

Nu trimitem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.