Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  /SAC Berthelot și Malmaison, la Noaptea Albă a Galeriilor 2022
professionally staging a dream, expo, foto ana petrovici

/SAC Berthelot și Malmaison, la Noaptea Albă a Galeriilor 2022

Spațiile /SAC din strada Berthelot 5 și de la Atelierele Malmaison găzduiesc în acest final de săptămână, de Noaptea Albă a Galeriilor, o expoziție și o lucrare video performativă.

La /SAC Berthelot poate fi văzută expoziția „Professionally Staging a Dream”, cu lucrări create de Andrei Arion, Abel Rad, Taisia Corbut, Maria Mandea, Adina Mocanu, Ana Petrovici și Miruna Radovici.

Curatorul expoziției este Georgia Țidorescu.

Programul de vizitare de NAG este vineri, 18:00 – 00:00, sâmbătă, 16:00 – 00:00, și duminică, 18:00 – 20:00.

Lucrare video performativă semnată Gabriel Sandu

Pe 30 septembrie, la ora 20:00, la /SAC Malmaison va avea loc vernisajul lucrării video performative „(i’ll call you later, now i’m on this) Ego Trip”, realizată de Gabriel Sandu, care investighează unul dintre cele mai accelerat-răspândite fenomene identitare ale prezentului: narcisismul și relațiile de abuz narcisic.

Artista de performance Corina Sucarov va asigura live fundalul sonor al lucrării.

„(i’ll call you later, now i’m on this) Ego Trip” folosește instrumente de docu-fiction prin care aduce la un loc informații despre narcisism de la experți Richard Grannon, psiholog influencer în zona tulburărilor de personalitate, dar și reinterpretări performative bazate pe experiențele personale ale voluntarilor care și-au împărtășit, în urma unui apel public, povestea de supraviețuitori ai abuzului narcisic.

Lucrarea are o durată de aproximativ 40 de minute, iar accesul este liber, pe bază de înregistrare la sac-malmaison.com/actions (în limita locurilor disponibile). Program NAG: vineri, între 20:00 și 22:00.

Gabriel Sandu (n. 1988) este un artist multidisciplinar de teatru și film, pasionat de genul docu-fiction, care se folosește adesea de instrumentele jurnalismului de investigație pentru a documenta temele creațiilor sale, apelând ulterior la ficțiune pentru a explora noi dimensiuni performative.

Credit foto: Ana Petrovici