Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Salon permanent Celula de Artă, la Palatul Bragadiru
celula de arta, palatul bragadiru

Salon permanent Celula de Artă, la Palatul Bragadiru

Salonul permanent la Palatul Bragadiru al galeriei neconvenționale Celula de Artă, care cuprinde lucrări semnate de 17 artiști, va fi inaugurat pe 15 martie.

Celula de Artă își propune astfel să faciliteze evadarea lucrărilor de artă din spațiul clasic de consum de artă, pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje. Cea de-a cincea Celulă de Artă în care se multiplică acest organism experimentalist este salonul permanent de la Palatul Bragadiru.

Artiștii care expun sunt: Adelina Câmpeanu, Alex Manea, Alexandru Răduță, Călin Mihalache, Daniel Loagăr, Elena Prada, Gabriela Monica Tîrziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stănescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu și Theodor Grigoraș.

Celula de Artă a debutat în 2017, ca un spațiu cu deschidere stradală, pe bulevardul Carol, la numărul 53. În acest context, nu există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor și se creează un dialog liber, direct și nonconformist.

Galeria vine în sprijinul creației contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibile oricând. Până în prezent, Celula de Artă a susținut mai mult de 150 evenimente (expoziții, performance-uri).

Începând cu anul 2022, și-a extins activitatea în programul „Feat. Kulterra” – ce găzduiește artă propusă de alte galerii și de artiști, în mod direct, printr-un pop-up window -, dar și într-un spațiu nou, Galeria Verticală, din incinta curtea Random Space (str. Popa Petre nr. 21), și la ArtSafe, singurul depozit profesional și autorizat de artă și obiecte de colecție din România.