Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Salonul Anual al Artelor Vizuale Timișoara, la a 93-a ediție
timisoara,,romania, ,july,20,,2019,:,orthodox,metropolitan,cathedral

Salonul Anual al Artelor Vizuale Timișoara, la a 93-a ediție

Salonul Anual al Artelor Vizuale Timișoara, cel mai longeviv eveniment plastic timișorean, va avea loc între 29 noiembrie și 14 decembrie la galeriile Helios și Park.

Organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România filiala Timișoara, la a 93-a ediție expun artiștii membri ai acesteia, dar au drept de participare și absolvenţii unei facultăţi sau universități de artă, indiferent dacă au sau nu calitatea de membru al UAP, precum și alți artiști membri UAP din filialele din țară. „Astfel, evenimentul devine nu doar o… oglindă a creației timișorene din ultimul an, ci oferă și o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce înseamnă artele vizuale din România, la finalul lui 2023, anul Capitalei Europene a Culturii”, spune prof. univ. dr. Daniela Constantin, președinte al UAP Timișoara.

Juriul salonului alcătuit din artiștii vizuali Adriana Lucaciu, Daniela Constantin, Gabriel Kelemen, Sandra Chira și Smaranda Moldovan, va acorda anul acesta premii și diplome de merit – Premiul Primus inter Pares, Premiul pentru Tineret, Premii de Excelență, Diplome de Merit pentru susținerea activității Uniunii Artiștilor Plastici filiala Timișoara.

Vernisajul Salonului Anual al Artelor Vizuale va avea loc, de la ora 17:00, la Galeria de Artă Helios și de la ora 18:00, la Galeria Park, unde vor fi înmânate și premiile pentru anul 2023.