Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Salonul Național de Artă Contemporană, în mai multe spații din București
snac, 2021, foto dorina horatau

Salonul Național de Artă Contemporană, în mai multe spații din București

Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC) are loc anul acesta în mai multe spații din București, galerii și muzee, până pe 15 noiembrie.

Pentru prima dată, SNAC are o temă centrală, „Supraviețuire”, oferind artiștilor posibilitatea unor variate interpretări de la cele de ordin personal – refugiul în intimitatea casei și a atelierului, în realitatea virtuală sau în universul visului și al credinței – până la răspunsul prin ironie, sarcasm și revoltă mascată la evenimentele socio-politice și revizitarea vechilor subiecte ale istoriei artei.

O premieră este și organizarea expozițiilor pe criteriul unor sub-teme derivate din cea generală reflectate în toate categoriile artelor vizuale: pictură, sculptură, grafică, arte decorative și multimedia.

La apelul lansat de Uniunea Artiștilor Plastici au răspuns numeroși artiști de la toate filialele din București și din teritoriu cărora li se adaugă invitații speciali, membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Va avea loc și o expoziție specială cu lucrări ale licențiaților și masteranzilor Universității Naționale de Arte. În total, vor expune mai mult de 200 de artiști, între care 118 pictori.

Galeriile în care se desfășoară Salonul Național de Artă Contemporană sunt Simeza, Centrul Artelor Vizuale, Orizont, galerii din cadrul Combinatului Fondului Plastic – Senat, UNAgaleria, Iomo, The Institute, Art Safe -, Galeriile de Artă ale Academiei Române, cât și săli de la Muzeul Tehnic Profesor inginer „Dimitrie Leonida”, Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Foto: SNAC, 2021; credit: Dorina Horatau