Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Samuel Mützner și Rudolf Schweitzer Cumpăna, cele mai mari estimări într-o licitație Alis
case la soparlita, mutzner, alis

Samuel Mützner și Rudolf Schweitzer Cumpăna, cele mai mari estimări într-o licitație Alis

Lucrări de Samuel Mützner și Rudolf Schweitzer Cumpăna vor fi scoase la vânzare prin casa Alis la începutul lunii februarie, într-o licitație de pictură și grafică ce cuprinde 56 de loturi.

Cele mai mari estimări și prețuri de pornire în licitație – 13.000 de lei – au fost acordate lucrărilor „Case la Șopârlița” (fotografie principală), ulei pe carton de Mützner, și „Bal mascat”, ulei pe pânză de Cumpăna.

Ele sunt urmate de „Margine de sat”, ulei pe carton de Cumpăna, cu 9.000 de lei, și de „Proiectul din San Francisco”, guașă de Horia Damian, cu preț de pornire de 8.500 de lei.

Rudolf Schweitzer Cumpăna mai este prezent în licitație cu „Natură statică cu fructe”, ulei pe carton cu preț de pornire de 6.500 lei, și cu „Iarnă la Târgoviște”, ulei pe carton cu preț de pornire de 5.500 lei.

iarna la targoviste, cumpana, alis

Iarnă la Târgoviște

În licitația de pictură și grafică se regăsesc și trei lucrări Corneliu Baba – „Femeie cosând”, tehnică mixtă, și „Pereche”, ceracolor, fiecare cu preț de pornire de 2.800 de lei, și „Portret de bărbat”, tehnică mixtă, de la 2.200 de lei.

Printre loturi se află lucrări de Alexandru Țipoia, de la 2.400 de lei, cromolitografii printate de Banksy și Salvador Dali, fiecare pornind de la 1.300 de lei, dar și lucrări semnate Ligia Macovei, Constantin Piliuță, Iosif Iser, Ion Irimescu și Tia Peltz.

Sculpturi de Iancuț și Stănescu

Cincisprezece picturi și sculpturi sunt cuprinse în segmentul dedicat artiștilor în viață.

Cel mai valoros lot de aici este „Ministrant”, bronz de Ion Iancuț, cu preț de pornire de 3.000 de lei.

Lui i se alătură, între altele, sculptura „Your Future, Your Comfort”, bronz patinat pe suport de lemn, creată de Elena Surdu Stănescu, cu preț de pornire de 2.500 de lei, „Totem”, ulei pe carton de Ștefan Pelmuș, pornind de la 2.000 de lei, și „La malul mării”, ulei pe pânză de Mihai Sârbulescu, de la 2.400 de lei.

Licitația va avea loc pe 5 februarie.