Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Șaptezeci de creatori, în Salonul Anual de Artă 2024 de la Muzeul Dunării de Jos
salonul anual de arta, muzeul dunarii de jos

Șaptezeci de creatori, în Salonul Anual de Artă 2024 de la Muzeul Dunării de Jos

Salonul Anual de Artă 2024, care reunește mai mult de 70 de artiști, inclusiv membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din mai multe filiale, va fi inaugurat la Muzeul Dunării de Jos din Călărași în 27 ianuarie, la ora 14:00.

O parte din artiștii participanți sunt obișnuiți ai salonului, însă majoritatea sunt plasticieni care onorează pentru prima dată aceasta expoziție anuală.

Vor fi expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică, ceramică, metal, sticlă, acuarelă, în abordări care evocă punctul evolutiv al fiecărui artist.

Participanții au o bogată activitate expozițională și abordări diverse, de la figurativ la abstract, implică o alternanță specifică fenomenului artistic contemporan.

Invitații acestei ediții sunt sculptorul Alexandru Paraschiv și ceramistul Silviu Ioan Soare, iar curatorii sunt Ana Amelia Dincă și Florin Mocanu.