Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Șase artiști londonezi emergenți, expuși de Christie’s în programul NEXT
ola, burling, gibbs christies

Șase artiști londonezi emergenți, expuși de Christie’s în programul NEXT

„Christie’s NEXT x Good Eye Projects”, expoziție fără vânzare de lucrări realizate de șase artiști emergeni talentați, va fi deschisă publicului între 12 și 20 ianuarie la Christie’s Londra. Pentru această a doua ediție a NEXT, o platformă de prezentare și susținere a talentelor în ascensiune, casa de licitații a încheiat un parteneriat cu Good Eye Projects.

Fondat în 2022 de Anna Woodward (artistă), Scott Franklin (fondator Property Guardian Protection) și Sam Senchal (colecționar și mecena), Good Eye Projects este un program de rezidență pentru artiști cu sediul la Londra care sprijină artiștii emergenți și la început de carieră.

Good Eye Projects pune la dispoziția a șase artiști un spațiu de studio gratuit în Hammersmith, în vestul Londrei, pentru o perioadă de trei luni, oferindu-le libertatea de a-și dezvolta practica în cadrul unui grup de colegi care îi sprijină. Prima serie de artiști, alcătuită din Kate Burling, Eva Dixon, Vilte Fuller, Henry Gibbs, Choon Mi Kim și Abi Ola, va ocupa galeriile Christie’s din St James’s în luna ianuarie a acestui an, reprezentând ecosistemul artistic emergent, divers și dinamic al Londrei.

kim, fuller, dixon christies

Lucrări de Choon Mi Kim, Vilte Fuller și Eva Dixon

Marie-Claire Thijsen, specialist Christie’s în arta postbelică și contemporană, a transmis: „După ce la primul apel deschis s-au primit aproximativ o sută de aplicații, Good Eye Projects a ales șase artiști reprezentativi pentru ecosistemul artistic emergent, divers și activ din Londra. Christie’s este încântată să ofere o platformă importantă pentru a sprijini carierele acestei noi generații de artiști și să își deschidă porțile pentru următoarea generație de colecționari și pasionați de artă”.