Scena urbană este conturată de printuri, sculpturi și instalații în cadrul expoziției „Urban Fiction”
Cea de-a treia expoziție din cadrul seriei „Out of Nowhere” și-a deschis porțile începând cu data de 25 iunie în studioul Black Rhino Radio din General Constantin Cristescu nr. 12, unde va rămâne deschisă publicului până pe 25 iulie.
Expoziția intitulată „Urban Fiction” are drept scop susținerea noii generații de artiști vizuali.
Noua expoziție este semnată de Local Design Circle și este menită să aducă în atenția publicului situații cotidiene, elemente recurente și reprezentări fictive care se îmbină sub forma unor lucrări out of nowhere, spațiul radioului devenind un spațiu de experimentare al echipei de artiști.
Înființată în anul 2018 din dorința de a oferi o voce comună designerilor români, asociația Local Design Circle își propune să promoveze importanța designului grafic în viața cotidiană, să faciliteze accesul la educație și să contribuie la modelarea unui mediu vizual mai sustenabil.
Expoziție despre comportament, atitudine, coabitare
„Urban Fiction este o expoziție despre comportament și atitudine, despre coabitare și convenție, despre realitatea fiecăruia dintre noi”, spune Andrei Grosu despre lucrările realizate în cadrul expoziției.
În cadrul expoziției, vizitatorul este invitat să descopere prezența puternică a design-ului în modelarea peisajului urban, manifestat prin libertate, explorări, mentalități nonconformiste și cultură underground.
Artiștii de la Local Design Circle – Andrei Grosu, Andrei Turenici, Artemisa Pascu, Bianca Dumitrașcu și Miloš Jovanović – și-au dorit ca prin această expoziție să împingă viața urbană la extrem și să exprime un peisaj urban fictiv cu ajutorul explorărilor vizuale.
Seria de expoziții „Out of Nowhere” a fost inaugurată în luna ianuarie, debutând cu proiectul „In the back of my mind” și continuând cu expoziția „I see Ghosts”. Este un demers de durată, prin intermediul căruia studioul Black Rhino Radio se transformă într-un spațiu expozițional, deschis publicului larg, pentru promovarea artiștilor din zona artelor vizuale. Fiecare expoziție stă în studioul BRR timp de 30 de zile și poate fi vizitată în orele de program ale radioului. În acest fel, vizitatorii interacționează deopotrivă cu expoziția, cu muzica și cu atmosfera specifică unei stații de radio online. Prin intermediul acestei colaborări, artiștii beneficiază de sprijin în producerea expoziției și de un spațiu de expunere viu, nealterat de presiunile unui deziderat comercial.