Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Schiele, Warhol și Munch, într-o colecție de gravură licitată la București
la malul mării, edvard munch, artmark

Schiele, Warhol și Munch, într-o colecție de gravură licitată la București

Egon Schiele, Andy Warhol și Edvard Munch se regăsesc între numele incluse în licitația unei colecții de gravură europeană organizată online de Artmark pe 26 ianuarie.

„De la Salvador Dalí la Andy Warhol” – Licitația unei Colecții de Gravură Europeană cuprinde 107 loturi.

Sculptura în bronz „Mica balerină”, semnată la bază Degas, alături de ștampila turnătoriei „JB Defosee, Bronze Garanti Paris”, are o valoare estimată la 1.500 – 2.500 de euro. Alte două bronzuri, semnate Edgar Degas și Auguste Rodin, cu estimării similare, sunt incluse licitației.

mica balerina, degas, artmark

Mica balerină, Edgar Degas (c) Artmark

„Super Janus”, cromolitografie offset din 1964 semnată Victor Brauner, este estimată la cel mult 1.800 de euro. Aceeași estimare a primit o altă sculptură în bronz, „Venus Spatiale”, de Salvador Dalí, aflându-se între cele mai valoroase loturi. Alte 34 de lucrîri semnate Dalí sunt incluse în vânzare, iar acestea au estimări cuprinse între 250 și 500 de euro.

Egon Schiele este prezent în licitație cu șapte lucrări ce au fost evaluate la sume cuprinse între 250 și 500 de euro.

coca cola, warhol, artmark

Coca Cola, Andy Warhol (c) Artmark

Cinci cromolitografii de Andy Warhol – care reprezintă, între altele, personajul Mickey Mouse, Coca-Cola și pe regina Elizabeth II – au primit estimări cuprinse între 250 și 400 de euro.

Tot atâtea cromolitografii semnate Edvard Munch apar în licitație cu estimări cuprinse între 250 și 500  de euro.

La vânzare sunt scoase și cromolitografii de Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Pablo Picasso, Man Ray, Marc Chagall, René Magritte și Amedeo Modigliani.

Aceasta va fi prima licitație Artmark pe 2024. Casa a organizat anul trecut 50 de licitații, cu obținerea unui total al vânzărilor de 10,2 milioane de euro, dintre care 9,1 milioane de euro în vânzări publice.

Fotografie principală: „La malul mării”, cromolitografie de Edvard Munch (c) Artmark