Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Schițe de Tonitza, portrete de Pallady și marine de Rudolf Negely, la prețuri accesibile – FOTO
rudolf negely

Schițe de Tonitza, portrete de Pallady și marine de Rudolf Negely, la prețuri accesibile – FOTO

O colecție de aproximativ 200 de opere de artă cu lucrări de artiști renumiți, la prețuri accesibile, va putea fi licitată pe 21 septembrie, de la ora 19.00, la Artmark, în cadrul sesiunii „Farmecul artei interbelice”. Licitația patrimoniului unei galerii de artă.

Aceasta cuprinde o selecție de lucrări rafinate, portrete, interioare sau scene din universul artistic românesc.

Colecționarii vor putea achiziționa schițe de Nicolae Tonitza, portrete de Theodor Pallady, peisaje de Schweitzer-Cumpăna, marine consacrate de Rudolf Negely ori tușe impresioniste de Francisc Gall.

Unul dintre cele mai frumoase tablouri din licitație, „Terasă la Arbe”, ulei pe pânză de Rudolf Negely, este estimat între 1.000 și 1.800 de euro. De același autor, la aceeași valoare, sunt și „Veliere” și „Vedere din Napoli”.

imre gergely

„Mic dejun în grădină” de Imre Gergely este un ulei pe pânză estimat între 700 și 1.200 de euro.

Francisc Gall este prezent în licitație cu „Mahoane la mal”, ulei pe pânză estimate între 900 și 1.500 de euro. „Plajă la Granville” și „Autoportret cu pălărie” sunt incluse în colecție cu aceeași estimare de preț.

În plus, „Gladiolele în vas japonez” ale Elenei Müller-Stăncescu, ulei pe carton, sunt estimate între 800 și 1.200 de euro.

studiu de nud tonitza

Tonitza este prezent în licitație prin „Studiu de nud”, cărbune pe hârtie, estimate între 700 și 1.000 de euro.

casa din strada dimitrie orbeanu pallady

Acuarela și creion pe hârtie „Tout est bien qui fini bien” de Theodor Pallady este înscrisă în licitație cu o valoare cuprinsă între 600 și 900 de euro. Opera „Casa din strada Dimitrie Orbescu” de Theodor Pallady, desenată în cărbune și creioane colorate pe hârtie, are o estimare stabilită între 500 și 800 de euro.

Alte loturi sunt: „Ana Aman” de Theodor Aman, „Mesteceni” de Paul Verona, „Turc la Balcic” de Gheorghe Zamphiropol-Dall, „Unicorn” de Ștefan Pelmuș, „Turcoaice” de Nicolae Tonitza.

Credit foto: Artmark